Program cu publicul: L-V 8-16

CUM AR TREBUI SĂ SEPARĂM CORECT DEȘEURILE? 

Recipientul negru : resturi de carne si peste, gatite sau proaspete.
resturi de produse lactate ( lapte, smantana, branza, iaurt, unt, frisca etc.)
oua intregi
grasimi animale si vegetale
scutece/tampoane/hartie igienica folosita
continutul sacului de la aspirator
mucuri de tigari
vesela de portelan/sticla sparta, geamuri sparte.

Recipientul maro ( deşeuri biodegradabile/vegetale ) : resturi de fructe şi de legume proaspete sau gătite;
resturi de pâine şi cereale;
zaţ de cafea / resturi de ceai;
păr şi blană; haine vechi din fibre naturale (lână, bumbac, mătase) mărunţite;
coji de ouă; coji de nucă;
cenuşă
rumeguş, fân şi paie;
resturi vegetale din curte (frunze, crengi şi nuiele mărunţite, flori);
plante de casă;
bucăţi de lemn mărunţit;
ziare, hârtie, carton (doar cand sunt umede şi murdare)
excremente de la animale de companie.

Deseurile NU se depoziteaza in pungi si apoi in pubela maro, ci se depoziteaza DIRECT in pubela, fara a fi folosite alte pungi/sacose/saci! Pentru a putea fi compostate, pubela maro TREBUIE sa contina NUMAI deseurile specificate!

Recipientul galben : Ambalaje de hartie si carton (curate si pliate)
Materiale plastice ( pet-uri, folii, pungi de plastic, flacoane de la detergenti, sampon, sapun lichid etc.)

Ambalaje de aluminiu ( doze de aluminiu)
Metal ( conserve metalice )

Deseurile reciclabile se depoziteaza in sacul galben curate, pliate, turtite si fara dop !

Share